Više od 300 volonterskih sati uloženo u pripremu "Noći muzeja" u Prilišću

Objavljeno: 02 Veljača 2017

08 DSC 0967

 Iznimno uspješna i vrlo posjećena bila je ovogodišnja manifestacija "Noć muzeja" u mjestu Prilišće koju je organizirala Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora – Prilišće 1925. Ovo je već peti puta da se "Noć muzeja" održava u Općini Netretić. Jako puno truda u organizaciji i pripremi te samu provedbu manifestacije čija je tema bila „Glazba i glazbeni velikani i njihov značaj za društvo“ iznijeli su volonteri. Nevjerojatan je podatak da je uloženo više od 300 sati volonterskog rada, truda i angažmana kako bi "Noć muzeja" u Prilišću bila provedena na visokom nivou.

Domaći volonteri su tako pripremili i vodili različite prezentacije od povijesnih o Lujzijani, priliškoj glagoljici, Nikoli Zrinskom, Prajzerima do misnog ruha, starog božićnog nakita, tambura „farkaš“... Povijest je uvijek poučna, nova saznanja obogaćuju, ističe glavni pokretać svega Nikola Volović.

Kao vrhunac noći muzeja ističe svjetski poznate velikane glazbe koji imaju rodoslovnu poveznicu s Općinom Netretić: Znamenita pijanistica i glazbeni pedagoginja Melita Lorković, znameniti glazbenik prof. Radovan Lorković, dirigent dr. Nikola Debelić. Od mlađe generacije, glazbeni velikani svjetskog glasa Vidovići: Viktor, Silvio i njihova sestra hrvatska kraljica gitare Ana. 

Volonteri u bili angažirani na različitim volonterskim pozicijama od sređivanje postojećih izložbi, prikupljanje i dodavanje nove izložbe (Najstariji božićni nakit),  priprema  prezentacije na temu glazbe i glazbenih velikana s oko 40-tak slajdova, objave na web stranici udruge, izrada pozivnica i plakata, priprema tehnike. Pozivnice-obavijesti i izvješće s događaja poslano je na 132 adrese diljem Hrvatske i svijeta. Naravno, nisu izostali kolači, sendviči, topli napitci i slično, pripremljeni volonterski.

U cijelu volontersku akciju uključeno je bilo 13 muškaraca i 11 žena koji su uložili više od 300 zabilježenih volonterskih sati kako bi "Noć muzeja" u Prilišću zasjala punim sjajem.

Još zanimljivosti o "Noći muzeja" u Prilišću i općenito radu udruge možete pročitati na njihovoj stranici.

 

Volonterske akcije objavljujemo u cilju promoviranja volonterstva u sklopu projekta "Volonterski centar Kupa" kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

17 DSC 100002 DSC 095204 DSC 095503 DSC 0953

 

Footer graphic