Po prvi puta EVS volonteri dolaze u LAG Vallis Colapis

Objavljeno: 15 Prosinac 2016

 

erasmusevs 1

Zadovoljstvo nam je pohvaliti se rezultatima Erasmus+ programa s roka u listopada. Odobreno nam je financiranje Razmjene mladih "Poslušaj me - satni u moje cipele" te unutar Europske volonterske službe(EVS) dolazak dvoje međunarodnih volontera u našu organizaciju.

Europska volonterska služba djeluje unutar Erasmus+ programa i omogućuje organizacijama da ugoste mlade volontere (između 18 i 30 godina) koji će svojim volonterskim angažmanom unaprijediti rad organizacije te u isto vrijeme steći nova iskustva, znanja i vještine.

LAG Vallis Colapis je na zadnjem roku u listopadu 2016. po prvi puta aplicirao projektni prijedlog u kojemu smo previdjeli aktivnosti u našoj organizaciji za dvoje EVS volontera. Projekt nam je odobren te će po jedan volonter iz Italije i Estonije od svibnja 2017. boraviti u našoj organizaciji u vremenskom periodu od godine dana.

Volonteri će biti smješteni u Ozlju gdje se nalazi naš ured no zajedno s djelatnicima LAG-a sudjelovat će na provođenju aktivnosti na cijelom području koje LAG pokriva. Tako da će svi zainteresirani imati priliku upoznati ih, razmijeniti iskustva te uključiti se u projekte koje će volonteri provoditi.

O svim detaljima biti ćete informirani putem našem web-a i Facebook stranice.

Na kraju, voljeli bismo napomenuti da imamo mogućnost poslati mladu osobu s područja LAG-a putem EVS-a na volontiranje u drugu državu. Zainteresirani se mogu za sve detaljnije informacije javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Footer graphic